2021 04 19 0001

Wat een mooie week is dit voor de cliënten van GGz Centraal in Oosterhoorn Heesters, Veldwijk, Ermelo. Iedereen heeft een 2e vaccin gekregen, de opluchting is overal te voelen. Extra feestelijk dus, toen afgelopen dinsdag een groot pakket de afdeling werd opgereden. De Beleef TV is geleverd, een mix tussen TV en computer in de vorm van een groot 43 inch touchscreen waar mensen aan kunnen zitten spelen en beleven. Het scherm reageert op aanraking en werkt heel intuïtief.

Jose Hoogendoorn (teamleider zorg) die de Beleef TV heeft aangevraagd bij de Vrienden van GGz Centraal: “Wat zijn de cliënten (en medewerkers) hier ontzettend blij mee! Dit geweldige interactieve, innovatieve apparaat zorgt voor zo veel plezier en sociale interactie tussen deze groep kwetsbare mensen. Zij hebben dit zo nodig. Tekeningen inkleuren, samen meezingen, muziek luisteren, ballonnen kapot prikken, een potje voetbal spelen en een wedstrijd beleven vanuit je stoel. Door de inzet van een Beleef TV ontstaat er een stukje vrijheid, samenredzaamheid en eigen regie. Hoe goed dat wij nu jarenlang dit plezier elke dag weer voor onze cliënten kunnen verzorgen”. En, er kunnen veel GGz Centraal cliënten mee worden bereikt; het apparaat kan immers goed van de ene naar de andere afdeling worden gereden. Naast de 21 cliënten van Oosterhoorn Heesters zal de Beleef TV ook worden gedeeld met de afdeling Groenehaege (langdurige behandelkliniek voor ouderen) waar gemiddeld 42 cliënten per jaar verblijven.

Vrienden van GGz Centraal en alle medewerkers van Oosterhoorn Heesters zijn alle donateurs die hebben geholpen de Beleef TV aan te schaffen zeer dankbaar. Het is mooi om te zien hoe een mix van mensen, bedrijven en fondsen dit project hebben gesteund. Zowel particuliere donateurs en familie van de cliënten doneerden. Stichting Salem-Ermelo, die graag bijdraagt aan betere gezondheidzorg in de regio omarmde dit project. Schoonmaakbedrijf Ruitenheer, keek vaak naar binnen tijdens het lappen van de ramen en begreep meteen dat deze groep mensen wel een leuk en vrolijk verzetje konden gebruiken. Ook uitzendbureau in de zorg Medi-Bakhuizen weet uit ervaring hoe belangrijk dagactiviteiten zijn, iets leuks om samen naar uit te kijken is goed en gezond is voor de dagelijkse routine. De afdeling Innovatie van GGz Centraal heeft ook meegefinancierd voor de helft van de aanschaf kosten (van ruim € 10.000). Innovatie zorgt binnen GGz Centraal dat alle nieuwe innovatieve middelen en behandelmethoden eerst zinvol worden uitgeprobeerd en de wensen van cliënten steeds worden geoptimaliseerd door ontwikkelaars. Ook een dikke duim voor alle donateurs namens cliënt de heer Groen: ”Ik vind de Beleef TV zo leuk omdat ik ballonnen kapot mag prikken. Het liefst zoveel mogelijk tegelijk. Zodra ik er een paar kapot heb geprikt, komen er weer nieuwe bij die ik ook kapot moet prikken. Het is een goede oefening voor mijn armspieren, zo blijven mijn armen sterk. Bedankt Vrienden”

Meer weten over de projecten van GGz Centraal of wil jij ook Vriend worden? kijk op onze website www.vriendenvanggzcentraal.nl