FAQ items aan het laden...

Wensen, acties, mooie extra’s en projecten

Voor de onderstaande projecten is steun en financiering nodig. Deze projecten zijn bedacht en ingebracht door onze eigen medewerkers in samenspraak met wensen en ideeën van onze cliënten, hun familie en naasten. Onze projecten leggen de nadruk op de veerkracht van onze cliënten en niet op hun ziekte. Klik door op onze projecten en lees waar Vrienden van GGz Centraal zich nu voor inzetten.

vrienden ggz centraal 4
virtual reality in de ggz 400x330 1

VR-Brillen voor diverse cliënt groepen binnen GGz Centraal

Locaties: Johannesbos en Centrum voor psychotherapie Veldwijk Ermelo, Kastanjehof, Amersfoort

VRelax is een wetenschappelijk gevalideerde virtual reality app. Met VRelax kunnen mensen zelf hun stresslevels managen. Het is een ontspanningstool tegen stress, burnout, angst en somberheid. Van lichte stress tot zware psychische klachten, VRelax kan bij elke vorm van stress op elk moment en plaats voor verlichting zorgen.

de beleeftv 2 2 1

Beleef TV voor cliënten ouderenpsychiatrie

Locatie: Eikensteate, Zon en Schild, Amersfoort

Dit geweldige interactieve, innovatieve apparaat zorgt voor zo veel plezier en sociale interactie tussen een groep eenzame kwetsbare ouderen. In hun leven in een psychiatrische instelling hebben zij dit zo nodig. Tekeningen inkleuren, samen meezingen, muziek luisteren, ballonnen kapot prikken, een potje voetbal spelen en een wedstrijd beleven vanuit je stoel. Door de inzet van een Beleef TV ontstaat er een stukje vrijheid, samenredzaamheid en eigen regie.

magnet me ayx2m0iivfq unsplash

App die onze cliënten helpt regie over hun stress te krijgen

Locatie: alle cliënten van GGz Centraal (heel midden Nederland)

Vrienden van GGz Centraal steunt de ontwikkeling van een persoonlijke stress signaleringsapp voor mensen met (ernstig) psychiatrische aandoeningen. Stress is overal in ons leven aanwezig. Zeker nu; in periodes van angst en onzekerheid, speelt stress ons allen parten. Bij mensen met langdurige (ernstige) psychiatrische stoornissen speelt stress soms zo’n grote rol, dat het bepalend wordt in iemands leven. Dat moet en kan beter.

familiekamer ggz centraal 1

Twee huiselijke familiekamers in Beukenhorst

Locatie: Beukenhorst, Zon & Schild, Amersfoort

Op de locatie Beukenhorst worden cliënten met ingewikkelde en ernstige psychiatrische problemen behandeld. Cliënten op Beukenhorst hebben vaak al veel achter de rug en krijgen intensieve behandeling. Het realiseren van een familiekamer waar cliënten in een veilige, huiselijke en prettige omgeving samen kunnen zijn met hun familie en naasten is zeer wenselijk.