FAQ items aan het laden...

Een Beleef TV voor alle 60 cliënten van Eikensteate, Zon en Schild, Amersfoort

Een mooi project om vrolijke afleiding te geven aan een groep kwetsbare, oudere cliënten aan wie het leven harde klappen heeft uitgedeeld.  Ouderen met een ernstige psychiatrische aandoening die in Eikensteate wonen en leven. Hun behandeling richt zich erop de symptomen van hun ziektebeeld te verminderen, hun functioneren te verbeteren, terugval te voorkomen en leren omgaan met hun beperking en acceptatie van het ziektebeeld. Zij bevinden zich in hun laatste levensfase, een groep mensen die mooie vrolijke extra’s heel goed kunnen gebruiken!

zie wie ik ben

Benodigd bedrag € 10.000

€ 0,00 / € 10.000,00

Proefperiode was succes

De genoemde afdeling heeft al even de Beleef TV zinvol kunnen uitproberen, gedurende een proefperiode. Wat kregen wij ontzettend veel positieve reacties en wat zijn er veel positieve effecten van zo deze “sociale beleeftafel”. Daarom willen wij een eigen Beleef TV aanschaffen met hulp van de Vrienden van GGz Centraal.

Een verzorgende van Eikenstate: “Dit geweldige interactieve, innovatieve apparaat zorgde voor zo veel plezier en sociale interactie tussen deze groep kwetsbare mensen. Zij hebben dit zo nodig. Tekeningen inkleuren, samen meezingen, muziek luisteren, ballonnen kapot prikken, een potje voetbal spelen en een wedstrijd beleven vanuit je stoel. Door de inzet van een Beleef TV ontstaat er een stukje vrijheid, samenredzaamheid en eigen regie. Hoe goed zou het zijn als wij jarenlang dit plezier elke dag weer voor onze cliënten kunnen gaan verzorgen. En, er kunnen veel GGz Centraal cliënten mee worden bereikt; het apparaat kan immers goed van de ene naar de andere afdeling worden gereden”.

Een Beleef TV is een sociale beleeftafel

De Beleef TV is een mix tussen een TV en een computer in de vorm van een groot 43 inch touchscreen waar mensen aan kunnen zitten. Of staan: de tafel is namelijk in hoogte verstelbaar. Het scherm reageert op aanraking en werkt heel intuïtief. Gebruikers van de Beleef TV raken snel enthousiast, waardoor ze onbewust gestimuleerd worden in: fysieke beweging, sociale interactie, cognitieve actie.

Foto’s en video’s; ze zijn vaak een feest der herkenning voor ouderen. Maar ook muziek is erg populair. De Beleef TV is multifunctioneel want kan ook gebruikt worden als TV, als scherm om mee te kunnen beeldbellen met familie of als presentatiescherm voor zorgmedewerkers.

Helpt u mee? Voor de aanschaf van een Beleef TV  hebben wij € 10.000 nodig. Hiermee kunnen wij straks ruim 60 cliënten In Amersfoort vele vrolijke dagen geven.