FAQ items aan het laden...

Twee nieuwe familiekamers in Beukenhorst, Amersfoort

Een huiselijke, gastvrije en warme plek om je terug te trekken met familie en naasten als je bent opgenomen met acute psychiatrische problemen. Dat gun je ieder mens!Vrienden van GGz Centraal doet er alles aan om het verblijf van cliënten in onze locaties zo aangenaam mogelijk te maken.  Locatie Beukenhorst te Zon en Schild in Amersfoort biedt behandeling aan cliënten met ernstige, chronische psychiatrische stoornissen, vaak is er ook sprake van verslavingsproblematiek en is langdurige behandeling nodig. Beukenhorst richt zich daarbij op wat cliënten (nog) wel kunnen. Er wordt gewerkt aan herstel om weer een prettig leven te kunnen leiden.Uitgangspunt bij de behandeling is dat familie op vele manieren kan bijdragen aan dit herstel.

zie wie ik ben
Status fondsenwerving: Het benodigde bedrag van € 12.000 is (10 dec 2021) binnen! De voorbereidingen om de familiekamers te gaan opknappen en inrichten zijn begonnen. Natuurlijk kan er altijd nog gedoneerd worden voor fijne extra’s voor cliënten.
€ 11.999,00 / € 12.000,00

Het aanwezig zijn van naasten stimuleert en prikkelt het gezonde gedrag van cliënten en werkt de-hospitaliserend. Het behandelend team kan beter inspelen op het herstelproces van een cliënt door familie te betrekken, zij kennen deze persoon immers het beste.

Quote van een zorgmedewerker in Beukenhorst: Door het realiseren van familiekamers op Beukenhorst kan er een prettige, huiselijke, open sfeer worden gecreëerd. Zonder drempel voor ons, uitnodigend voor onze cliënt en hun familie. Een fijne plek om te ontspannen, ontmoeten en te kunnen werken aan herstel.

De familiekamers bieden privacy en zijn ingericht met zaken waar cliënten en familieleden op dat moment behoefte aan hebben. Dergelijke ruimtes zijn er momenteel helaas niet. Wij ontvangen familie nu buiten de afdeling, in de gezamenlijke woonkamer, de vergaderzaal of in de slaapkamer van de patiënt. Dat is voor niemand prettig en vaak niet privé. 

Meer kleur aan de muur, een fijne bank, vrolijke schilderijen, planten, dat kopje thee, een TV, boeken, spelletjes en een tafel om aan te zitten, werken en eten, het kan allemaal zo helpen om een goede sfeer te creëren.”

Kosten voor de inrichting per familiekamer ramen wij op € 6.000, in totaal dus  € 12.000 voor 2 kamers. Ook zijn wij op zoek naar bedrijven en particulieren die ons goederen en diensten kunnen doneren.

Mail met vrienden@ggzcentraal.nl voor meer info of ons projectplan (met begroting en wensenlijst voor de inrichting).

Doneer direct voor dit project via de donderbutton op deze pagina!