Wij hebben deze zomer niet stil gezeten!

Op GGz Centraal locatie de Mauritzhof in Bussum, waar cliënten worden behandeld op het gebied van specialistische sociale psychiatrie is er veel aandacht voor een gezonde leefstijl. Waaronder gezonde voeding en beweging.

Met steun van stichting mr. Roelsefonds is door de Vrienden van GGz centraal deze zomer (augustus 2021) een innovatieve virtualreality-hometrainer in de vorm van een fietslabyrint geplaatst op een laagdrempelige plek (in de huiskamer).

Vooral de klinisch opgenomen cliënten en daarvan met name de groep die al langdurig in zorg is en beperkt in mogelijkheden en actieradius gaan gebruik maken van de interactieve hometrainer. Naast bewegings-stimulering blijkt ook verbreding van de gespreksonderwerpen naar wat er op de videobeelden te zien is (denk aan geboorteplaats bekijken) en uitbreiding van sociale interactie door meer aanloop, een bijkomend voordeel van het Fietslabyrinth.

Er worden gemiddeld tussen de 15-35 verschillende cliënten op en bij het Fietslabyrinth gezien per week in deze eerste aanloopfase na plaatsing. Verwacht wordt dat dit aantal zal gaan toenemen. Het gebruik zal worden gemeten en de ervaringsgegevens zullen worden gebruikt voor het schaalbaar maken van de inzet van meer interactieve bergingstrainers op locaties van GGz Centraal.

Mooi om te zien dat er ook in de avonden en weekenden veel gebruik wordt gemaakt van het Fietslabyrinth. Wij gaan er alles aan doen om dat zo te houden.

2021 09 10 0001