2022 04 12 0002
Het lint, om het net geleverde Fietslabyrint, wordt doorgeknipt door een cliënt van GGz Centraal locatie Oosterhoorn Heesters Veldwijk Ermelo. Een fietstochtje door Amsterdam is zijn eerste keuze.

Wat zijn de ruim 93 cliënten en medewerkers van drie afdelingen Oosterhoorn Heesters, Groenehaege en CVO
(waar de fiets zal gaan rouleren) blij met deze virtualreality-hometrainer! Deze innovatieve bewegingstrainer zorgt voor een reële fietsbeleving.

Door een bewegingstrainer te verbinden aan een groot, interactief beeldscherm is het mogelijk om dwars door Parijs te gaan fietsen, een tochtje te maken door alle steden in Nederland of voor een route door een mooi bos te kiezen. Door de vele routes op het scherm lijkt het net alsof je door een echte stad of landschap fietst. De realistische fietservaring brengt buiten naar binnen en geeft deze ouderen met een psychiatrische aandoening het gevoel dat zij eropuit zijn. En er wordt bewogen.

Vrienden van GGz Centraal en alle medewerkers van de betreffende afdelingen zijn alle donateurs die hebben geholpen het Fietslabyrint aan te schaffen zeer dankbaar. Het is goed om te zien hoe een mix van mensen en bedrijven dit project hebben gesteund. Zowel particuliere donateurs en familie van de cliënten doneerden. Bedrijfsvriend Unica doneerde een mooi bedrag. Quote van Unica: “wij willen graag een bijdrage leveren aan het verbeteren van leef- en werkomgevingen. Wij vinden gezondheid en vitaliteit belangrijk voor iedereen én dragen de bewoners van de diverse afdelingen in Veldwijk, Ermelo een warm hart toe. Daarom waren wij direct enthousiast om een bijdrage te leveren aan deze mooie fiets”. Ook doneerde bedrijfsvriend uitzendbureau Zorgbord voor dit project omdat zij als geen ander weten hoe welkom afleiding en beweging is voor deze kwetsbare ouderen.