2022 06 08 0001Eindelijk is het zo ver. Deze vrijwilligers en hun huisdier staan klaar om, komende jaren, de cliënten van Eikenstaete, Zon en Schild in Amersfoort wekelijks een vrolijk en aaibaar bezoekje te gaan brengen. Drie honden (Cooper, Beau, Balou) en een stoere kater (Frits) gaan samen met hun baasjes wekelijks “dierbare aandacht brengen”.

Uniek project; huisdieren en hun baasjes met kwetsbare ouderen samenbrengen

Afgelopen zaterdag deden deze vrijwilligers en hun huisdieren een proeve van bekwaamheid, die werd beoordeeld door Stichting Zorgdier Nederland; een onafhankelijke kennis- en projectorganisatie die vrijwilligers met hun eigen huisdier werft, opleidt en inzet voor kwetsbare doelgroepen. In de eerdere trainingsdagen werd de kandidaat vrijwilligers geleerd op welke wijze zij hun huisdier het beste kunnen aansturen in het contact met deze groep oudere cliënten van GGz Centraal. En, hoe zij daarbij het gedrag van hun dier het beste ‘kunnen lezen’. De kennismakingsrondes met de bewoners van Eikenstaete en de Zorgdierteams gaan aanstaande vrijdag van start.

Vanaf dan kunnen de bewoners, 2 jaar lang, wekelijks 1 op 1 genieten, of in een groep van het samenzijn met een hond of kat en is er gelegenheid om, samen met de vrijwilliger, met de hond te gaan wandelen.

Dagelijks leven leuker en socialer maken is zo nodig

Met dit project voor kwetsbare en eenzame ouderen in Eikenstaete wil GGz Centraal het dagelijkse leven van deze mensen leuker en socialer maken. De Vrienden van GGz Centraal zorgden voor de financiële middelen door fondsenwerving. Het project liep door Corona ruim anderhalf jaar vertraging op, heel vervelend omdat juist deze groep kwetsbare ouderen extra aandacht zo goed kunnen gebruiken. Door Corona was de buitenwereld nog verder weg en waren er geen activiteiten mogelijk. Daarom zijn de Vrienden van GGz Centraal in samenwerking met medewerkers alweer een nieuw project gestart om extra plezier en activiteiten bij deze groep te brengen; met de wens een Beleef TV aan te schaffen. Lees hier meer of doneer.

Het project Dierbare Aandacht werd, mede mogelijk gemaakt door:

Wil je nog even teruglezen welke impact wij willen maken met dit mooie, unieke project? Lees hier het projectplan. 

Fotografie projectplan @Zorgdier.nl