2021 04 29 0001

Vacature bestuursleden: secretaris en algemeen profiel

 GGz Centraal behandelt en begeleidt mensen, van jong tot oud, met een kwetsbaarheid voor (ernstige) psychiatrische aandoeningen en ondersteunt ze bij hun (maatschappelijke) herstel. Jaarlijks biedt GGz Centraal specialistische geestelijke gezondheidszorg van hoogwaardige kwaliteit aan gemiddeld 15.000 – 20.000 cliënten die in midden Nederland wonen en werken.

Vrienden van GGz Centraal zet zich in voor fijne extra’s die bijdragen aan dit herstel van cliënten. Onze focus ligt daarbij op: zorgen voor preventie, positieve gezondheid, welbevinden, een goede woon- en leefsituatie, het hebben van werk en (sociale) relaties. Ook zetten wij ons in voor projecten die verbindingen met de samenleving vergroten. Om zo meer maatschappelijke bewustwording te creëren over hoe het is te leven met psychiatrische aandoening. Een psychiatrische aandoening of ziekte is veel meer dan alleen die aandoening of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen.

Taken: Vrienden van GGz Centraal is op zoek naar twee enthousiaste bestuursleden met affiniteit voor de psychiatrie en kennis en ervaring met fondsenwervende activiteiten/organisatie, vrienden stichtingen en/of een divers netwerk in het bedrijfsleven (bij voorkeur in midden Nederland). Als bestuurslid ben je ambassadeur van de stichting en zorg je samen met de andere bestuursleden voor een duidelijke, transparante visie en meerjarenstrategie alsmede een effectieve inrichting van de fondsenwervende organisatie. Bestuurlijke ervaring wordt gewaardeerd, evenals de ambitie om deze bestuurlijke ervaring op te komen doen. Het stichtingsbestuur wordt ondersteund door een gediplomeerd fondsenwerver.

De stichting werft financiële middelen bij particuliere donateurs, bedrijfsleven en (vermogens) fondsen voor projecten die (veelal) door medewerkers van GGz Centraal worden aangedragen. We bevinden ons nog in de fase van opbouw van ons vermogen en ons netwerk (na de start in 2019). Inmiddels hebben wij al een aantal mooie projecten kunnen steunen. In 2021 en 2022 willen wij onze naamsbekendheid vergroten, ons netwerk verder uitbreiden en verankeren alsmede de financiële armslag verhogen om meer projectaanvragen te kunnen honoreren.

Informeren en solliciteren: Wegens het aanstaande vertrek van de huidige secretaris, wordt één nieuw bestuurslid gezocht in die rol en functie en daarnaast is er een vacature voor een bestuurslid met één algemeen profiel. De functie is:

  • Onbezoldigd
  • Belasting voor de functie bedraagt gemiddeld ½ tot 1 dag per maand en 6 x per jaar een bestuursvergadering (te Amersfoort)
  • Reiskosten van de functie worden vergoed.

Meewerken aan de groei van dit mooie goede doel binnen de geestelijke gezondheidszorg in midden Nederland? Graag ontvangen wij voor 1 juni 2021 een korte motivatie en CV per mail naar: vrienden@ggzcentraal.nl De gesprekken vinden plaats in week 23 en 24.

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Rob Bijl, voorzitter Vrienden van GGz Centraal  T 06 83084484.